HIFU (High Intesity Focused Ultrasound)


HIFU on kehittynein menetelmä kiinteyttää, kohottaa ja kutistaa ihoa ilman kirurgin veistä. HIFU on tarkka paikallinen hoito, juuri sillä alueella jota halutaan hoitaa.

HIFU-hoito soveltuu kaikille, jotka kokevat kiinteyden hävinneen ja juonteiden syventyneen. Se sopii parhaiten roikkuvien poskien ja leuanalusihon, otsan ja kulmakarvojen kohotukseen sekä kaulan löystyneen ihon sekä ryppyisen ja velton dekolteen käsittelyyn. Naisilla erityisesti vaihdevuodet saattavat aiheuttaa isoja muutoksia ihon kiinteyteen. Hoitoa voidaan tehdä myös vartalolle: allit, vatsa, reidet, vatsa ja pakarat.

HIFU hoidot sopivat yli 30-vuotiaille.

HIFUN teknologia perustuu fokusoituun, huipputehokkaaseen ultraäänienergiaan, jonka impulssi kohdistetaan tarkasti ja tehokkaasti kudokseen. HIFU-hoito kiihdyttää ihon kollageenituotantoa ja siten kiinteyttää kudosta luonnollisesti.


MITEN LAITE TOIMII?

Ihon alla oleva SMAS (Superficial muscular aponeurotic system) kudos venyy ja heikentyy iän mukana. Se aiheuttaa ihon veltostumista ja laskeutumista (kaksoisleuka, kulmien laskeutuminen, roikkuvat posket). Näitä muutoksia ei voi korjata vain pintaa hoitamalla.

HIFU kiinteyttää juuri SMAS kudosta. HIFUN etuna on, että hoito saadaan kohdennettua juuri sille alueelle, mistä kudos on löysentynyt. HIFU hoito kohdistetaan kolmeen eri syvyyteen; dermiksen yläosaan, dermiksen alaosaan sekä pinnalliseen lihaskalvojärjestelmään eli SMAS kudokseen. Tämä syvin alue on juuri se mihin kasvojenkohotuksessa halutaan vaikuttaa, jotta saadaan tuloksia.

HIFU-ultraäänienergia kohdistetaan täsmällisesti kudoksen haluttuun SMAS-syvyyteen , esim. 1,5, 3mm,- 4,5mm, mikä kiihdyttää kollageenin uudistumista vahingoittamatta ihoa. Lisääntynyt kollageenin tuotanto näkyy kiinteytymisenä. Näin väsynyt ja veltostunut iho näyttää nuoremmalta hoidon jälkeen.


HIFU-HOITO

Yhden hoitokerran kesto on 20-90 minuuttia hoidettavasta alueesta riippuen ja jo sillä saavutetaan tehokkaita tuloksia, jotka näkyvät muutaman viikon kuluessa hoidosta. Parhaimmillaan tulokset ovat 2-3 kuukauden päästä hoidosta. Hoito suositellaan toistettavaksi 2–3 kertaa kolmen kuukauden välein. Ylläpitohoito suositellaan tehtävän 1–2 vuoden välein.

Hoidon aikana voi tuntua pientä kihelmöintiä, pistelyä ihossa sekä kiristelyä. Tämä johtuu SMAS-kudoksen kiristymisestä. Hampaiden pieni vihlonta on normaalia. Hoidon jälkeen voit palata arkirutiineihin. Iho voi hieman punoittaa jos iho on herkkä, meikkiä saat käyttää hoidon jälkeen normaalisti.Käsitelty alue voi olla kosketusarka noin viikon verran. Saunomista ei suositella hoitopäivänä.


HOIDON ESTEET

 • Sydän- ja verisuonitaudit sekä sydämentahdistin
 • Aineenvaihduntaelinten sairaudet, kuten munuais- ja maksasairaudet
 • Infektiosairaudet ja vauriot
 • Tulehdukset suussa sekä hampaissa
 • Akne hoitoalueella
 • Metallitäytteet ihon alla
 • Kirurgiset toimenpiteen kasvoille, toimeenpiteestä oltava 12 kk
 • Täyteaineet hoitoalueella (esim. hyaluronihappo tai botox)toimenpiteestä oltava 1 kk
 • Raskaus ja imetys
 • Lääkkeet isotretinoni
 • Kilpirauhassairaudet, syöpä
 • Diabetes ja epilepsia